13.12

2 приміських автобуси ZAZ A08 передано «УКРГІДРОЕНЕРГО»

10 грудня 2021 року, офіційним дилером Корпорації УКРАВТО – ПрАТ «Галичина-Авто», згідно умов тендеру, було передано 2 автобуси приміської модифікації ZAZ A08, виробництва Запорізького Автомобілебудівного Заводу, офіційним дистриб’ютором якого є компанія «Юніверсал Моторз Груп» (структурний підрозділ Корпорації УкрАВТО).

Автобуси були доставлені на підприємства «УКРГІДРОЕНЕРГО» у містах Вишгород Київської області і Канів Черкаської області, де вони виконуватимуть розвозку і доставку персоналу компанії до місця роботи.

Автобус ZAZ AO8 приміський розрахований на перевезення пасажирів загальною кількістю 43 місць, з яких 28 – сидячі.  Усі пасажирські сидіння обладнані пасками безпеки.

Автобус даної модифікації створений на базі шасі AsiaStar (Китай) і кузова власної конструкції. Каркас кузова виконаний із сталевих профільних труб прямокутного і квадратного перетину, зварених в просторову конструкцію. Конструктивні рішення, закладені в каркас, дозволяють отримати хорошу жорсткість кузова на кручення і довговічність в експлуатації.

Автобус ZAZ A08 оснащений турбованим 3-літровим чотирициліндровим дизельним двигуном Weichai, потужністю 135 кінських сил, який відповідає екологічним нормам токсичності ЄВРО-5, і 5-ти ступеневою механічною коробкою перемикання передач. Передні і задні двері пневматичні.

Об’єм паливного бака – 150 літрів. Витрати палива для даної модифікації автобусу економічні, від 13 літрів на 100 кілометрів, що є важливою складовою для прийняття рішення щодо придбання транспортного засобу.